OSMANİYE ADLİYESİ
2024 - 2025 Yılı Adli Yılı Atatürk Anıtına Çelenk Konularak Başladı

2024 - 2025 yılı Adli yıl açılışı, Osmaniye Valiliği Atatürk Anıtı önünde saygı duruşu, İstiklal Marşının okunması ve Osmaniye Cumhuriyet Sayın Başsavcısı Uygur Kaan ARISOY tarafından Atatürk Anıtına çelenk konulması ile başladı.

Osmaniye Barosu konferans salonunda devam eden Adli Yıl Açılış programına, Osmaniye Valisi Sayın Dr.Erdinç YILMAZ, Osmaniye Cumhuriyet Başsavcısı Sayın Uygur Kaan ARISOY, Osmaniye Adalet Komisyonu Başkanı Sayın Ferhat KARAKUŞ, Osmaniye İdare Mahkemesi Başkanı Sayın Emine ÜNSAT, Osmaniye Barosu Başkanı Sayın Av.Mehmet KARAKOÇ, Osmaniye İl Jandarma Komutanı Sayın Jandarma Albay Şener KAYTEZ, Osmaniye İl Emniyet Müdürü Sayın Mehmet SARIBUVA, Osmaniye Cumhuriyet Başsavcı Vekili Sayın Murat Can BİÇER, Osmaniye Adliyesi Hakim ve Cumhuriyet Savcıları, Düziçi Adliyesi Hakim ve Cumhuriyet Savcıları, Bahçe Adliyesi Hakim ve Cumhuriyet Savcıları, Osmaniye Barosuna kayıtlı Avukatlar ile Osmaniye Adliyesi Yazı İşleri Müdürleri, İcra Müdürleri ve personelleri, Osmaniye Denetimli Serbestlik Müdürlüğü Müdür ve personelleri ile Osmaniye 1 ve 2 Nolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu ve Toprakkale Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdür ve personelleri katıldı.

Osmaniye Cumhuriyet Başsavcısı Sayın Uygur Kaan ARISOY, Adli Yıl Açılış töreninde yaptığı konuşmada, Yargı Şehitlerini, depremde hayatını kaybeden yurttaşlarımızı, vatanımız uğruna canını veren güvenlik güçlerimizi rahmet ve minnetle andığını, 30 Ağustos Zafer bayramı kapsamında Türkiye Cumhuriyetini kuran ve bizlere emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları ile Aziz Şehitlerimizi saygı ve şükranla andığını belirtti.

Suçla mücadelede yürütülen yoğun çalışmalar sonucunda birçok alanda yüksek suç oranının azaltılmasının sağlandığını, suç ve suçluyla mücadelenin aynı kararlılıkla çalışmalara devam edeceklerini ifade eden Osmaniye Cumhuriyet Başsavcısı Sayın Uygur Kaan ARISOY, “Osmaniye Yargı Teşkilatı'nın tek bir binada toplayarak bir ve bütün halde daha etkin hizmet verebilmek adına yürüttüğümüz çalışmalarımız sonuca ulaşmak üzeredir. Özellikle Fakıuşağı Mahallesi'ndeki yaklaşık 120 konutluk lojman projemizde ortak alanları, kreşi ve lokali olan çok güzel bir proje olacaktır ve yakın zamanda bununla ilgili inşaat süreci Adalet Bakanlığımız tarafından başlatılacaktır. Yeni adliye projemiz somut şekilde ilerlemektedir, temel atılması için son aşamaya gelmiş durumdayız. Yaklaşık 47 bin metrekare kullanım alanını konferans salonları, geniş otoparkları, yemekhaneleri, kreş ve geniş ortak alanları ile harika bir proje olacaktır, gerek lojman arsasının tahsisinde gerekse Adliye projemizde her zaman destek veren Osmaniye Valimiz Sayın Dr.Erdinç YILMAZ’a şükranlarımızı sunuyoruz. Ayrıca depremde zarar gören Düziçi ve Bahçe Adliye hizmet binalarının projeleri neredeyse bitmek üzere, sonuç olarak Osmaniye Yargı teşkilatının ihtiyacı olan tüm fiziki projeler bir bir sonuçlandırılmaktadır.

Yargının bağımsızlığı, ehliyeti ve Yargıya duyulan güven, toplumun hukuk kurallarına göre barış içerisinde yaşamanın ön koşuludur. Yürüttüğümüz görevin içerisinde yaşadığımız toplum bakımından yaşamsal öneminin farkında olarak gece gündüz demeden büyük bir azimle, fedakarlıkla ve şerefle çalışan başta Adalet Komisyon Başkanımıza, Adli ve İdari Yargı Hakim ve Cumhuriyet Savcısı meslektaşlarıma, tüm Adliye, İcra, Denetimli Serbestlik ve Ceza İnfaz Kurumu müdür ve personellerine emekleri için teşekkür ediyorum.